Blog

Το “Αll Around” του Δ.Ντικούδη κυκλοφόρησε

Σε 250 σελίδες που γράφτηκαν με μεράκι, αγάπη και με τη βοήθεια σπουδαίων συναθλητών του όσο και κορυφαίων επιστημόνων, ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2005, δε δίστασε: Συγκέντρωσε το απόσταγμα της εμπειρίας του και συνέγραψε το βιβλίο, που με περισσή τιμιότητα παραδέχτηκε ότι ο ίδιος δεν είχε την ευκαιρία να διαβάσει ποτέ. Αυτό το βιβλίο που χαρτογραφεί το δρόμο στα παιδιά και τους έφηβους που ονειρεύονται να δουν το δικό τους αστέρι να λάμπει στον ουρανό του αθλητισμού.

Συνταγή επιτυχίας δεν υπάρχει στα σπορ και ούτε ο Δήμος Ντικούδης αποκαλύπτει κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό. Με όχημα τα αυτοβιογραφικά γεγονότα που σημάδεψαν την καριέρα του και με τη βοήθεια των πολύτιμων πληροφοριών από ανθρώπους που είναι διακεκριμένοι στον χώρο τους, μοιράζεται όλα αυτά τα απαραίτητα εφόδια που κάθε επίδοξος αθλητής χρειάζεται να έχει, όταν βρίσκεται ενώπιον σημαντικών αποφάσεων, κρίσεων, προβλημάτων, τραυματισμών, απογοητεύσεων.

Κρατώντας στα χέρια του το “All Around” ο αναγνώστης πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι μέσα στις σελίδες του κρύβεται ένας θηααυρός πληροφοριών και διδαγμάτων, που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν ένα εγχειρίδιο για κάποιον επίδοξο επαγγελματία αθλητή.

“Αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο, που εγώ δεν είχα δυνατότητα να διαβάσω όταν ήμουν μικρότερος και ξεκινούσα το ταξίδι μου στο άθλημα που αγάπησα” δηλώνει ο Δήμος Ντικούδης… Θυμάμαι, ότι όταν εγώ ξεκινούσα η πρόσβαση στην πληροφορία δεν ήταν τόσο άφθονη, όσο σήμερα. Δεν υπήρχε, επίσης η εξειδίκευση, ούτε η τεχνογνωσία της σημερινής εποχής. Πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο αθλητισμός εξελίσσεται σε μία επιστήμη με πολλούς τομείς, όπου ο καθένας έχει το υπόβαθρο να προσφέρει υπερπολύτιμη κι εξειδικευμένη γνώση. Θα είμαι αληθινά ευτυχισμένος αν, διαβάζοντας το βιβλίο, νιώσει κάποιος πιο σίγουρος για τις αποφάσεις του, αν πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του, αν αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί μία κατάσταση, ή ακόμα και το ίδιο το ταλέντο του”.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο Τζο Αρλάουκας, η Εβίνα Μάλτση ο Πάμπλο Λάσο, ο Χρήστος Μαρμαρινός και μία ομάδα σπουδαίων επιστημόνων, συνεισφέρουν, αναλύοντας ο καθένας στον τομέα του όλα όσα πρέπει να γνωρίσουν οι νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Τι σημαίνει ταλέντο, πόσο σημαντική είναι η διατροφή στον αθλητισμό, πως πρέπει να γίνεται η εκγύμναση, ποιες είναι οι παγίδες του ταχύτατου πλουτισμού, τι ρόλο παίζει η ψυχολογία, πως προλαμβάνονται (όσο μπορεί να γίνει αυτό) οι τραυματισμοί, πως αναπτύσσεται η πρώτη ύλη που έχει ένα νέο παιδί… Είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο Δήμος Ντικούδης και όλοι αυτοί που με μεγάλη χαρά συνέβαλαν στο δημιούργημα που είναι μοναδικό στο χώρα μας, καθώς πρόκειται για τον πρώτο “οδηγό” καριέρας, γραμμένο από τον αθλητή, που μέτρησε περισσότερο από 100 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας, που έπαιξε στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αποφάσισε να μοιραστεί τη γνώση του με όλους… “Γιατί πολύ απλά, εγώ δεν τις είχα και τις απέκτησα βιωματικά, με τον σκληρό τρόπο” όπως λέει και ο ίδιος.

Το βιβλίο του Δήμου Ντικούδη “All Around” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις MVPublications σε όλα τα βιβλιοπωλεία, ενώ είναι διαθέσιμο άμεσα από το site www.mvpublications.gr